Teroare la Londra | 50 de gloanțe trase de opt polițiști pentru uciderea atacatorilor

Data actualizării: Data publicării:
Police Attend Incident At London Bridge
Foto: Gulliver/GettyImages

Opt poliţişti au tras sâmbătă noaptea 50 de gloanţe în cei trei autori ai atentatului de pe London Bridge şi în restaurante şi baruri din apropiere, a declarat duminică şeful poliţiei antiteroriste londoneze Mark Rowley, care a anunțat că a fost rănit și un civil, care nu este însă în stare gravă.

Police Attend Incident At London Bridge
Foto: Gulliver/GettyImages

Acest incident urmează să facă obiectul unei anchete independente, a anunţat reprezentantul poliției.

Cei opt poliţişti au tras un număr „fără precedent” de gloanţe pentru a-i opri pe cei trei autori ai atentatului din centrul Londrei, care păreau să poarte veste explozive, a declarat Rowley.  Ulterior s-a constatat că cei trei purtau veste explozive false.

Cei trei atacatori au dat peste în civili cu o furgonetă închiriată, pe London Bridge, după care au fugit în Borough Market şi au înjunghiat numeroase persoane.

Şapte oameni au fost ucişi, iar 48 au fost răniţi şi transportați la spitale. 36 dintre ei sunt încă spitalizați, iar 21 sunt în stare critică.

„Opt poliţişti înarmaţi şi-au descărcat armele (....) Evaluarea noastră iniţială este că cei opt au tras aproximativ 50 de gloanţe. Cei trei au fost împuşcaţi mortal”, a declarat Rowley. „Situaţia cu care se confruntau aceşti ofiţeri era critică: o chestiune de viaţă şi de moarte”, a adăugat el.  

Majoritatea poliţiştilor britanici nu sunt înarmaţi şi este un lucru neobişnuit ca poliţişti să tragă cu armele din dotare.

„Trei bărbaţi înarmaţi păreau să poarte centuri sinucigaşe. Ei atacseră deja şi uciseseră membri a publicului şi trebuiau să fie opriţi imediat”, a explicat Rowley. „Într-adevăr, nu sunt surprins că, atunci când s-au confruntat cu ceea ce se temeau că ar fi trei atacatori sinucigaşi, ofiţerii au tras un număr fără precedent de gloanţe, pentru a fi absolut siguri că au neutralizat ameninţarea reprezentată de acei bărbaţi”, a continuat șeful poliției antiteroriste. 

Majoritatea poliţiştilor britanici nu sunt înarmaţi şi este un lucru neobişnuit ca poliţişti să tragă cu armele din dotare.

Poliţia face progrese semnificative în identificarea celor trei atacatori, a anunţat Rowley, fără să ofere detalii în acest sens.

El a mai spus că poliţia este tot mai convinsă că atentatul a fost comis de trei indivizi, dar că este necesar să se stabilească dacă alte persoane au fost implicate în planificarea atentatului.

Rowley a anunţat totodată că măsurile de securitate pentru evenimente care urmează să aibă loc sunt revizuite şi a avertizat publicul să se aştepte să vadă poliţişti suplimentari - atât înarmaţi, cât şi neînarmaţi - în întreaga capitală.

Atentatul de sâmbătă noaptea este al doilea care implică intrarea cu un vehicul în pietoni pe un pod din Londra în doar trei luni.

În martie, cinci persoane au murit după ce un atacator a intrat cu un vehicul în mulţime pe Westminster Bridge şi a înjunghiat un poliţist în curtea Parlamentului. Atacatorul a fost ucis prin împuşcare de către poliţie. Printre persoanele decedate s-a aflat și o româncă.

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri