The Telegraph: Peste 20 de vehicule blindate și camioane militare rusești au trecut granița în Ucraina

Data publicării:
j

Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia britanică The Telegraph, care citează jurnalişti occidentali aflaţi la faţa locului. Aceştia spun că ar fi vorba despre cel puţin de 23 de vehicule.

Jurnaliștii spun că aceste vehicule păzite au intrat pe teritoriul ucrainean cu puțin timp înainte de ora locală 22:00, printr-un punct de frontieră „obscur” din apropiere de orașul Donețk. Potrivit acestora, vehiculele ar fi trecut granița cu luminile oprite.

Sursa citată menționează că aceste 23 de vehicule blindate și camioane militare nu par să facă parte din convoiul care a plecat zilele trecute de la Moscova.

Guvernul de la Kiev şi statele occidentale acuză de mai multă vreme Rusia că trimite arme şi mercenari în Ucraina pentru a alimenta insurgenţa separatistă din regiunile Doneţk şi Lugansk.

În tot acest timp, convoiului umanitar trimis de Moscova în estul Ucrainei a ajuns la doar câteva zeci de kilometri de graniţă. Rusia a anunţat că ajutorul umanitar este pentru locuitorii din estul Ucrainei, unde s-au dat lupte grele între soldaţi şi separatişti. Pentru prima oară, confruntările au ajuns în centrul oraşului Doneţk.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri