Theresa May promite că va duce la bun sfârşit Brexit-ul

Data publicării:
Conservative Leader Theresa May Addresses Party Conference
BIRMINGHAM, ENGLAND - OCTOBER 05: Prime Minister Theresa May delivers a speech during the fourth day of the Conservative Party Conference 2016 at the ICC Birmingham on October 5, 2016 in Birmingham, England. In her first speech to conference as Prime Minister Theresa May is expected to reach out to the centre ground and try to appeal traditional Labour voters. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

În prima sa declaraţie publică după ce Înalta Curte de Justiţie de la Londra a hotărât că Executivul nu poate să scoată ţara din Uniunea Europeană fără avizul Parlamentului, Theresa May le-a cerut parlamentarilor să accepte rezultatul referendumului.

Conservative Leader Theresa May Addresses Party Conference
Foto: Gulliver/GettyImages

Opoziţia laburistă a ameninţat că va bloca procedura, dacă guvernul nu va oferi garanţii că Regatul Unit va avea acces la piaţa unică şi că va proteja drepturile muncitorilor. The Telegraph scrie ca unul dintre membrii cabinetului a spus că premierul ia în calcul inclusiv convocarea de alegeri anticipate.

Cred în și apreciez independența justiției. Mai cred în valoarea independenței presei. Cred că ambele sunt condiții ale democrației și sunt importante. Sigur, judecătorii vor lua în considerare argumentele legale”, a declarat Theresa May, l aîneputul vizitei pe care o face în India. „Cred că avem argument solide și le vom prezenta Curții Supreme”, a adăugat ea. Premierul britanic a mai spus că votul de la 23 iunie înseamnă că britanicii vor ca libertatea de mișcare din UE să fie controlată și că guvernul are datoria să țină cont de acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri