Theresa May vrea să elimine mașinile diesel de pe șosele

Data publicării:
German Cities to Exceed Limits in Particle Dust Emissions
Mașini în trafic. Foto: GettyImages

Premierul britanic Theresa May vrea să elimine mașinile diesel de pe șosele și propune un program de casare a acestora, potrivit Financial Times.

German Cities to Exceed Limits in Particle Dust Emissions
FOTO: Getty Images

Guvernul de la Londra ia în calcul chiar și acordarea unei subvenții, de circa 2000 de lire, pentru a-i convinge pe șoferi să treacă la mașini care poluează mai puțin, un fel de programul Rabla într-o versiune britanică.

Premierul britanic este așteptat să dea mai multe detalii, săptămâna viitoare, atunci când va anunța planurile de respectare a angajamentelor de mediu, luate în cadrul UE. Este posibil să fie introdusă și o taxă pentru tranzitarea marilor orașe, asta în timp ce primăria Londrei a anunțat deja că din 2018 va interzice taxiurile diesel.

Măsurile vin pe fondul temerilor privind emisiile reale ale mașinilor, iscate în urma scandalului Dieselgate de la Volkswagen.

Există însă și opozanți ai planurilor premierului, în condițiile în care acestea ar putea costa 2 miliarde de lire sterline. Pe șoselele din Marea Britanie circulă 11,2 milioane de mașini cu motorizare diesel, iar o cincime dintre ele au o vechime de peste 12 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri