Tinerii șomeri români vor în Anglia. Sunt dispuși la posturi sub pregătirea lor

Data publicării:
london

Sondajele arată că peste 700.000 de imigranţi vor invada Marea Britanie în căutarea unui serviciu mai bun. Printre ei, mulţi vor fi şi români. Recrutările au început deja, iar banii nu sunt puţini.

Salariile pot depăşi 3.000 de euro pe lună pentru cei cu experienţă. Sunt căutaţi ospătari, barmani, bucătari ori asistenţi medicali.

„Majoritatea cer experienţă minimă şi dacă persoanele în cauză doresc să emigreze în Marea Britanie au acte făcute sau nu au actele pregătite se poate oferi suport pentru depunere şi pentru angajare. Cei mai mulţi oferă şi cazare dar binenţeles contra cost, posibil să scadă din salariu”, spune Andreea Mihăescu, reprezentant al unui portal de recrutări.

În condiţiile în care rata somajului în rândul tinerilor este în continuă creştere, Anglia a devenit principala destinaţie pentru tinerii care vor să lucreze în afara graniţelor ţării. Şi asta chiar dacă joburile oferite sunt sub nivelul studiilor pe care le au.

În România, rata şomajului depăşeşte 23%, în rândul tinerilor.

Englezii nu văd cu ochii buni venirea forţei de muncă din România. Scandalurile din ultimii ani au şifonat imaginea ţării noastre în ochii Europei, iar tineretul este conştient de această situaţie.

Autorităţile britanice spun că teama englezilor este justificată dacă ţinem cont că peste un milion de polonezi s-au mutat în Marea Britanie în 2004, după ce li s-a dat undă verde să lucreze aici.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri