Tony Blair: Ieșirea din UE ar arunca Marea Britanie în incertitudine și haos

Data publicării:
tony blair fb

Tony Blair a decis să se implice în campania electorală pentru a aduce un sprijin laburiștilor la alegerile de pe 7 mai. FOTO: facebook.com/TonyBlair

Tony Blair a făcut aceste declarații în primul său discurs după ce a decis să se implice în campania electorală pentru a aduce un sprijin laburiștilor la alegerile de pe 7 mai, anunţă Agerpres. Fostul premier consideră că Partidul Conservator și-a radicalizat discursul ca urmare a creșterii popularității partidului antieuropean UKIP, dar a atras atenția că o astfel de abordare împinge mai mult Marea Britanie către ieșirea din blocul comunitar.

Premierul David Cameron a promis că, dacă va câștiga alegerile, va renegocia raporturile țării sale cu blocul comunitar, în sensul transferului mai multor atribuții către guvernul de la Londra, iar ulterior, în anul 2017, va convoca un referendum pe tema rămânerii Marii Britanii în UE.

Însă, în opinia lui Tony Blair, fără sprijinul UE, crearea de noi locuri de muncă în Marea Britanie va fi în pericol, astfel că economia britanică ar risca să ajungă într-o situație de incertitudine. Așadar, „ieșirea din UE va slăbi poziția Marii Britanii în lume, va dăuna semnificativ economiei noastre și - cu toate că este mai puțin evident, dar la fel de important pentru viitorul nostru - va fi contrară calităților și ambițiilor care încă ne definesc ca mare națiune globală”, a sintetizat fostul lider laburist.

Organizarea unui referendum privind apartenența în continuare la UE „ar fi un joc total inacceptabil cu viitorul națiunii noastre”, a insistat Tony Blair.

În acest context, el l-a criticat direct pe David Cameron, despre care a susținut că nici el nu crede că părăsirea UE este o decizie bună, dar recurge la această „manevră” pentru a obține unele voturi de la UKIP și pentru a da satisfacție acelei părți a mass-media ce manifestă o poziție antieuropeană.

În schimb, l-a apărat pe actualul lider laburist, Ed Miliband, lăudându-l pentru „leadership-ul autentic” manifestat în opoziția împotriva inițiativei conservatorilor de părăsire a UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri