Trafic rutier paralizat în nord-estul Bulgariei

Data actualizării: Data publicării:
viscol iarna zapada

Din cauza căderilor masive de zăpadă, aproape toate drumurile din nord-estul Bulgariei au fost închise. În plus, tirurile de peste 12 tone nu pot circula pe majoritatea drumurilor din țara vecină.

viscol iarna zapada

Cele mai afectate zone sunt cele estice și de nord, toate drumurile din regiunile Shoumen, Razgrad, Silistra, Turgovishte și Ruse fiind închise. O situație similară se produce în regiunea Dobrich, conform BTA, citată de Agerpres.

Aproximativ 63 de localități din regiunea Razgrad au rămas fără electricitate și apă din cauza ninsorilor puternice, conform autorităților locale bulgare.

Mai multe drumuri au fost închise și s-au înregistrat căderi de curent în regiunea Lovech, unde 25 de așezări nu mai dispun de energie electrică. În regiunea Turgovishte peste 40 de așezări au rămas fără curent.

Poate cea mai gravă situație se înregistrează în regiunea Ruse, unde doar orașul Ruse și încă două sate mai au energie electrică.

Între timp autoritățile bulgare au apelat la ajutorul armatei pentru a deszăpezi drumurile din jurul portului la Dunăre Svishtov.

Toate autovehiculele care circulă prin regiunea sudică Smolyan trebuie să fie dotate cu lanțuri antiderapante.

La Sofia, vineri dimineață, stratul de zăpadă avea 25 de centimetri, iar serviciul de meteorologie a anunțat că va continua să ningă în cursul zilei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri