Traian Băsescu: „Lipsa de reacție a determinat și Al Doilea Război Mondial”

Data publicării:
Traian Basescu 02 727e2f3275-1

„Cam așa a început și Al Doilea Război Mondial. Și inactivitatea, lipsa de reacţie a marilor puteri care au spus nu vrem să intrăm într-un război au costat cât Al Doilea Război Mondial”, a spus Traian Băsescu.

Președintele a explicat de ce Europa s-a limitat în acest moment la a aplica doar sancțiuni individualem, o atitudine care a fost percepută ca una reticentă. Traian Băsescu spune că deocamdată este un semnal pe care Europa îl transmite Rusiei de a înceta tendințele expansioniste și de stabili un dialog real cu guvernul ucrainean.

Șeful statului a mai precizat că sunt în pregătire și sancțiuni economice mult mai dure, care ar afecta în mod real Rusia.

Preşedintele Traian Băsescu a mai anunţat, după Consiliul European, că Uniunea Europeană poate pune astăzi la dispoziţia Ucrainei 1,6 miliarde de euro, bani lichizi, iar ulterior, prin contribuţia BEI şi BERD, 11,5 miliarde de euro, cu condiţia semnării unui acord cu FMI.

În cadrul Consiliului s-a semnat Acordul de asociere şi de liber schimb, dar numai în partea politică. „Explicaţia este simplă, este un gest de încurajare a Ucrainei, semnarea integrală a Acordului de asociere şi liber schimb urmând să se facă după alegerile din 25 mai”, a explicat Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri