Trei susținători ai Statului Islamic au înjunghiat un evreu în plină stradă, la Marsilia

Data publicării:
politie franta

FOTO: Digi24

Agresiunea, care nu i-a pus viața în pericol profesorului, el însuși evreu, a avut loc în jurul orei 19.00 GMT, a precizat prefectul Laurent Nunez, care a subliniat că mijloace de poliție foarte importante au fost desfășurate pentru a-i prinde pe autori, relatează Agerpres.

Cei trei agresori erau pe două scutere, unul dintre ei, purtând un tricou cu sigla Statului Islamic, l-a abordat pe profesor în stradă, a declarat procurorul din Marsilia Brice Robin pentru Reuters. Un alt agresor a arătat o poză de pe telefonul său mobil cu Mohamed Merah, un militant islamist local care a ucis șapte persoane într-o serie de atacuri în sudul Franței în 2012.

„Cei trei indivizi au proferat insulte și amenințări la adresa victimei și apoi au înjunghiat-o în braț și picior. Ei au fost întrerupți de sosirea unei mașini și au fugit”, a adăugat Robin, citat de Reuters.

Atacul intervine în condițiile în care în Franța este decretată stare de urgență, în urma atentatelor din 13 noiembrie, revendicate de Statul Islamic și soldate cu 129 de morți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri