Trupele NATO din Polonia, la posturi

Data publicării:
nato soldati americani elicopter - flickr nato

Primul grup de luptă NATO trimis în Polonia este complet şi gata să intervină în caz de nevoie.1.300 de militari din Statele Unite, Marea Britanie şi România s-au instalat în mai multe baze poloneze. Liderii NATO au decis să aprobe această desfăşuare de forţe, cea mai mare de după încheierea Războiului Rece, pentru a descuraja orice posibile agresiune din partea Rusiei. Moscova a criticat mobilizarea aliaţillor şi continuă militarizarea regiunii Mării Negre.

Lt. col Steven Gventer, ofiţer american trimis în Polonia: Un grup de luptă multinaţional, împreună în estul Poloniei şi estul Europei. Este unul dintre acele lucruri la care te uiţi şi spui: ce oportunitate şi ce şansă mare ai să fii primul.

James Spurgeon, militar britanic trimis în Polonia: Pentru mine personal este ceva diferit. Nu sunt obişnuit cu astfel de misiuni.

Românii sunt reprezentanţi în Polonia de 100 de militari care se vor ocupa de apărarea antiaeriană a grupului de luptă NATO.

Locotentul Mădălin Enache a plecat în misiune alături de tătăl său, militar la aceeaşi unitate.

Soldaţii NATO au fost întâmpinaţi chiar de preşedintele ţării.

Aceeaşi desfăşurare de forţe şi în Estonia, o altă ţară estică în care NATO trimite trupe. Aici grupul de luptă va fi compus din Marea Britanie, Danemarca şi Franţa.

Col. Michel de Mesmay, ofiţer francez trimis în Estonia: Suntem împreună cu primii 50 de militari din cei 300 care vor veni aici pentru a îndeplini misiunea. Este o misiune defensivă în coordonare cu forţele NATO.

Maşinile blindate ale armatei franceze au fost aduse în Estonia cu trenul.

Militar fracez trimis în Estonia: Forţele armatei franceze sunt pe punctul de a începe descărcarea primului dintre cele patru convoaie de tehnică militară. În prezent, sunt descărcate primele 29 de vehicule destinate misiunii.

Alte câteva sute de militari NATO vor ajunge curând în Lituania şi Letonia.

România este și ea cuprinsă în acest tablode mobilizare generală.

Un detasament format din militari americani şi dotat cu tancuri a sosit la noi în ţară, iar la vară va avea loc un exerciţiu la care vor participa 25.000 de soldaţi din ţările NATO, dar şi din regiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri