Turcia intenţionează să trimită reprezentanţi pentru a examina situaţia tătarilor din Crimeea

Data publicării:
crimeea7

Din păcate, autorităţile din Crimeea au refuzat prelungirea licenţei de transmisie a postului tătar ATR şi acesta a fost nevoit să-şi înceteze activitatea. Suntem profund îngrijoraţi în legătură cu această situaţie. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat subiectul cu omologul său rus Vladimir Putin. Am format o delegaţie care va examina situaţia drepturilor omului în peninsulă. Sperăm că vom reuşi în curând să soluţionăm această problemă împreună cu prietenii noştri din Rusia, al doilea partener economic al Turciei după Germania”, a declarat Mevlut Cavusolgu, la Chișinău.

Oficialul turc s-a întâlnit la Chişinău cu preşedintele moldovean Nicolae Timofti şi cu ministrul de Externe Natalia Gherman, scrie Mediafax.

Ministerul turc de Externe a apreciat, într-un comunicat, că refuzul prelungirii licenţei de transmisie a ATR este un exemplu de presiune asupra comunităţii tătare din Crimeea. „Turcia va continua să fie atentă la bunăstarea tătarilor în patria lor şi la situaţia din regiune”, dă asigurări diplomaţia turcă.

Postul de televiziune ATR şi-a încetat emisia în cursul nopţii de miercuri spre joi, după ce nu a reuşit să se conformeze legii ruse. Dosarul ATR a fost respins din cauza constatării unor greşeli.

Premierul Crimeei, Serghei Aksionov, a declarat că greşelile au fost făcute în mod intenţionat, cu scopul de a „genera un conflict în jurul postului de televiziune”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri