Ucraina anunță un armistițiu pentru Anul Nou cu rebelii proruși

Data publicării:
ucraina pace - getty

Foto: Gulliver/Getty Images

Un consilier al negociatorului președintelui Petro Poroșenko a informat că acordul a fost obținut în capitala Belarusului, Minsk, și va intra în vigoare la miezul nopții.

В Минске окончено заседание Трехсторонней контактной группы.Сегодняшняя встреча была последней в этом году. Главным ит...

Posted by Darka Olifer on Tuesday, December 22, 2015

Am obținut un armistițiu total și necondiționat care va începe la ora 00.00 (22.00 GMT) în cursul nopții de 22 spre 23 decembrie”, a scris Darka Olifer pe pagina sa de Facebook.

Această inițiativă este deosebit de necesară pentru ca civilii care locuiesc (în estul secesionist) să trăiască în pace cu prilejul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou”, a adăugat ea.

Negociatorii proruși nu au confirmat imediat acest acord.

În septembrie, cele două părți au ajuns la un acord care a redus sensibil tirurile de artilerie și de rachete de-a lungul zonei tampon de 30 de kilometri care separă teritoriul aflat sub controlul rebelilor de restul Ucrainei.

O nouă izbucnire a violențelor, săptămâna trecută, a amenințat acest armistițiu.

Națiunile Unite estimează că peste 9.000 de persoane — în majoritate civili — au fost ucise de la declanșarea revoltei rebelilor în martie 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri