UE anunță noi sancțiuni la adresa Rusiei

Data publicării:
putin cu merkel si hollande - kremlin.ru 1

Noile sancţiuni vizează 19 persoane din Ucraina şi Rusia. E vorba, între alţii, de adjunctul ministrului apărării de la Kremlin, alţi doi oficiali din domeniul apărării şi doi deputaţi. Restul sunt ucraineni.

Printre cele nouă entităţi care se vor trezi cu conturile blocate sunt mai multe instituţii care guvernează autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk.

Restricţiile de călătorie şi măsurile financiare intră în vigoare din momentul publicării online, astăzi, şi vin drept răspuns la atacurile cu bombe de la Mariopol soldate cu moartea a zeci de civili, a explicat şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Reprezentanţii Uniunii Europene au decis, de asemenea, să prelungească până în septembrie sancţiunile luate deja la adresa a 37 de companii ruseşti din apărare şi energie şi peste 100 de persoane - demnitari de la Kremlin şi reprezentanţii miliţiilor din est.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că UE trebuie să fie pregătită de noi posibile sancţiuni la adresa Rusiei dacă este cazul. Adică dacă Rusia nu va sprijini noul armistiţiu decis la Minsk şi intrat în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri