Ultima șansă pentru bebelușul Charlie Gard, micuțul căruia i s-a interzis accesul la tratamentul care îl poate salva

Data publicării:
charlie gard 2

Părinții lui Charlie Gard, bebelușul care s-a născut cu o boală genetică rară și supraviețuiește doar cu ajutorul aparatelor, au strâns peste 350.000 de semnături pentru o petiție care ar putea să permită ca bebelușul să fie transportat în SUA, pentru un tratament experimental, scrie BBC News

Cazul micuțului Charlie a ajuns inclusiv în atenția Papei Francisc și a președintelui american Donald Trump, care au făcut lobby pentru ca autoritățile să le permită părinților să îl transporte pe micuț în SUA, acolo unde o clinică s-a oferit să îl trateze gratuit.

Luni, judecătorii Curții Supreme urmează să decidă dacă le vor da voie părinților să facă o ultimă încercare pentru a-și salva copilul, după ce medicii Spitalului Great Ormond Street, unde este internat Charlie, au declarat că există șanse ca tratamentul experimental să aibă rezultate.

Connie Yates și Chris Gard, părinții micuțului, au declarat că vor să îi ofere bebelușului "șansa pe care o merită" și că vor să facă tot posibilul pentru a-l salva: "Am primit sprijinul medicilor din întreaga lume. Există o șansă de 10% ca tratamentul să funcționeze și este o șansă pe care ne-o dorim. Este copilul nostru, sânge din sângele nostru. Este dreptul nostru să decidem că vrem sa îi dăm o șansă la viață. El încă luptă pentru viață, așa că luptăm și noi alături de el".

Curtea Europeană le-a interzis părinților să îl transporte în SUA, după ce medicii spitalului unde este internat Charlie au declarat că tratamentul experimental nu îi va îmbunătăți șansele de supraviețuire micuțului. Acesta trebuia să fie deconectat de la aparate vineri, însă părinții săi au obținut un nou termen de judecată, în care urmează să se stabilească dacă Charlie va primi dreptul de a fi tratat în SUA.

Familia copilului în vârstă de 10 luni a strâns până acum peste 1,5 milioane de euro din donații pentru tratament.

Cazul său a ajuns și în atenția lui Donald Trump, care a afirmat că va interveni la Curtea Europeană de Justiție, pentru ca părinții lui Charlie să îl poată duce în SUA. "Dacă îl putem ajuta pe micuțul Charlie Gard, o vom face cu cea mai mare plăcere", a scris președintele pe Twitter.

Și Papa Francisc a intervenit în acest caz și a declarat că "părinților ar trebui să le fie permis să facă tot ce le stă în putință pentru a-și salva fiul".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri