Ultimatum rusesc pentru forțele militare ucrainene din Crimeea - Interfax Ucraina

Data publicării:
nave razboi rusesti - mil-3.ru

ACTUALIZARE 21.00 Rusia a dezmințit existența acestui ultimatum și a sugerat că sunt intoxicări ale presei ucrainene. Dezmințirea a fost făcută de la cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră, relatează RBC-Ucraina.

Pe de altă parte, președintele Dumei de Stat a declarat luni că folosirea forței de către Rusia în Ucraina nu este necesară, într-un efort aparent de a tempera temerile unui atac, în condițiile în care există o desfășurare substanțială de trupe ruse în Crimeea, scrie RIA-Novosti.

Serghei Narîșkin a declarat la Rossia 24aprobarea în acest sens dată în weekend de Consiliul Federației a fost urmarea firească a evoluției evenimentelor din teren. „Decizia luată de Consiliul Federației ne dă dreptul, care va fi folosit în caz de necesitate. Deocamdată, nu este necesar. Ca și colegii mei, nu vreau să pronunț cuvântul război”, a declarat Serghei Narîșkin.

ACTUALIZARE 18..11. Raportul de forțe între Rusia și Ucraina, potrivit datelor Institutului Internațional de Studii Strategice, preluate de BBC.  

____________________________________________________________________________________

Ultimatumul, confirmat pentru BBC de Ministerul ucrainean al Apărării, vine după o zi întreagă de negocieri. Moscova consideră inadmisibile ameninţările adresate Rusiei de către secretarul de Stat american John Kerry. Reacţia Ministerului de Externe de la Moscova vine după ce şeful diplomaţiei americane a avertizat că Rusia va fi izolată de marile puteri, din cauza invadării Ucrainei.

Dincolo de războiul declaraţiilor, cel real, de pe teren, se desfăşoară cu o rapiditate uimitoare. În ultimele 24 de ore, ruşii au trimis în Crimeea cel putin zece elicoptere de luptă şi opt avioane militare de transport. De asemenea, flota rusă de la Marea Neagră a primit întăriri: patru nave de război din flota baltică a Rusiei au ajuns la Sevastopol. În acest context, ministrul britanic de Externe, aflat la Kiev, constată, public, că Rusia controlează complet Crimeea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri