Un adolescent care s-a trezit după 4 săptămâni din comă a întrebat dacă Juventus mai joacă în Liga Campionilor

Data publicării:
1706545-ka7F-U43080223089710U4G-1224x916 Corriere-Web-Milano-593x443

Foto: milano.corriere.it 

Adolescentul a mers să înoate împreună cu alți cinci prieteni într-un canal din Milano însă a rămas prins în stratul gros de depuneri de pe fundul canalului, adânc de numai doi metri. În timp ce era în apă, inima i s-a oprit.

El a stat sub apă timp de 42 de minute, scrie presa italiană. După ce a fost scos din apă, a fost resuscitat și transportat la spital, unde a stat în comă timp de o lună.

Îngrijit de medicul personal al lui Silvio Berlusconi în spitalul San Raffaele, tânărul și-a revenit iar prima îngrijorare a fost să afle dacă Juventus mai joacă în Liga Campionilor.

Medicul Alberto Zangrillo a spus că este „cea mai mare satisfacție” din întreaga sa carieră și că apa rece i-a salvat viața, pentru că i-a încetinit funcțiile vitale.

Potrivit The Independent, medicii au folosit o tehnică numită ECMO, oxigenare prin membrană extracorporeală, pentru a-i extrage din corp sângele care nu a fost oxigenat în acele 42 de minute.

Adolescentul a supraviețuit însă nu fără urmări. Piciorul drept i-a fost amputat din cauza problemelor de circulație. Cu toate acestea, băiatul e plin de energie, creierul nu i-a fost afectat și nu are probleme de memorie.

Juventus va juca în finala Champions League contra Barcelonei, pe 6 iunie, în direct la Digi Sport.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri