Un avion și un elicopter s-au ciocnit în aer, în Anglia. Patru oameni au murit

Data actualizării: Data publicării:
avion anglia

Accident bizar, în Anglia. Un avion de mici dimensiuni şi un elicopter s-au ciocnit în aer nu departe de Londra. Patru oameni au murit. Coliziunea a avut loc la 350 de metri în aer, deasupra uneia dintre proprietăţile familiei Rothschild, una dintre cele mai bogate familii din lume.

masina pompieri londra
FOTO: Shutterstock

ActualizarePatru oameni au murit în urma coliziunii. Martorii spun că au auzit un zgomot puternic, ca de explozie, şi apoi au văzut cele două aeronave prăbuşindu-se. S-au grăbit să îi ajute pe cei de la bord, dar când au ajuns la ei au văzut că nu mai pot face nimic pentru a-i salva.


Echipele de urgență s-au deplasat la locul prăbușirii, în orașelul Waddesdon, încă din jurul orei de 14:00 (ora României), când a avut loc accidentul.

Investigatorii responsabili cu accidentele aeriene au fost trimiși la fața locului, de asemenea, însă momentan, prioritară este salvarea vieților omenești.

Numărul victimelor este momentan necunoscut.

Ambele aeronave implicate în coliziune veneau de la un aerodrom de lângă High Wycombe, a anunţat un purtător de cuvânt al Wycombe Air Park.

„Am fost chemaţi telefonic la ora (locală) 12.09 (14.09, ora României), la o coliziune în aer implicând un elicopter şi o aeronavă, în Upper Winchendon, lângă Aylesbury”, a anunţat Serviciul de Ambulanţă South Central.

„Am trimis un număr de resurse la faţa locului, inclusiv o ambulanţă aeriană de la Thames Valley, două echipaje de ambulanţă, doi ofiţeri de ambulanţă i un vehicul de intervenţie rapidă”, a adăugat serviciul.

„Există un număr de victime la faţa locului, însă în acest stadiu este tot ceea ce putem să confirmăm”, a precizat serviciul.

Şapte vehicule de pompieri de la Aylesbury, Haddenham, Oxfordshire şi Berkshire se aflau la faţa locului.

Un purtător de cuvânt al Bucks Fire and Rescue Service a anunţat că serviciul a trimis vehicule de intervenţie la incendiuu dar şi vehicule de căutare şi salvare urbane, notează News.ro.

”Sunt 30 de pompieri din toate comitatele. Cooperează cu poliţia, ambulanţa şi AAIB. Înţeleg că este vorba despre o zonă împădurită în apropiere de conac”, a precizat el.

Conacul Waddesdon, care aparţine National Trust, a insistat că incidentul nu a avut loc pe terenul său şi a precizat că personal a ajutat serviciile de intervenţie la faţa locului.

Wycombe Air Park, cunoscut şi drept Booker Airfield, care oferă formare de zbor, se află la aproximativ 32 de kilometri de locul prăbuşirii.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri