Un bărbat infectat cu Ebola va fi repatriat în Spania. Operaţiunea costă un milion de euro

Data publicării:
ebolaspania

ACTUALIZARE 16.00. Organizaţia Mondială a Sănătaţii analizează posibilitatea de a declara Ebola o ameninţare la nivel global. Mai ales că, astăzi, a fost anunțat oficial primul deces în afara Africii, mai exact în Arabia Saudită.

ACTUALIZARE 12.55. Principala polemică este, acum, legată de prețul operațiunii de rapatriere – 1 milion de euro. Sunt voci care spun că statul spaniol plătește un milion de euro pentru a-și asigura transferul virusului Ebola la Madrid, transmite corespondentul Digi24 în capitala Spaniei, Ciprian Bălțoiu.


Clericul de 75 de ani va fi tratat într-un spital din Madrid, dar nu toată lumea este mulţumită. Mulţi spanioli de tem că riscul de infectare e prea mare, la fel ca şi costurile operaţiunii de repatriere, estimate la 1 milion de euro.

Între timp, misionara americană care a fost infectată cu Ebola, a ajuns în Statele Unite şi va fi într-o unitate specială a unui spital din Atlanta, unde este internat şi colegul ei, contaminat şi el cu virusul febrei hemoragice.

Epidemia continuă să se extindă. Alte două cazuri suspecte au fost anunţare în Statele Unite şi, respectiv, Arabia Saudită.

Pe de altă parte, de teama răspândirii bolii, compania British Airways şi-a suspendat toate zborurile spre Sierra Leone şi Liberia.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri