Un cetățean francez suspectat de terorism a fost reținut în Bulgaria

Data publicării:
haitian arestat bulgaria

FOTO: novinite.com

Fritz Jolie Joaquin, în vârstă de 29 de ani, are dublă cetățenie, franceză și haitiană. El era vizat de două mandate europene de arestare, unul pentru participare la o organizație criminală cu obiective teroriste și un altul pentru răpirea fiului său de trei ani și scoaterea lui ilegală din țară.

Bărbatul a fost reținut la 1 ianuarie, în timp ce încerca să treacă granița dintre Bulgaria și Turcia pe la Kapitan Andreevo.

Soția suspectului a declarat poliției că acesta dorea să-și ducă fiul de trei ani în Siria, pentru a-l crește într-o comunitate jihadistă. Copilul a fost, între timp, încredințat mamei.

Potrivit unor informații neconfirmate apărute în presa bulgară, bărbatul are avea legături cu unul dintre frații Kouachi, cei care au atacat la 7 ianuarie redacția revistei satirice „Charlie Hebdo” din Paris, scrie novinite.com

Înainte de plecarea sa, la 30 decembrie, cu destinația Turcia, suspectul ar fi luat de mai multe ori legătura cu unul dintre cei doi frați, Cherif Kouachi, scrie, la rândul său, Le Figaro.

Potrivit unui comunicat al tribunalului din Haskovo, cetățeanul a cerut să fie extrădat în Franța. Audierea pentru extrădarea sa a fost stabilită pentru 16 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri