Un mort şi doi răniţi la Belgrad, după încăierări între imigranţi

Data actualizării: Data publicării:
Imbranceli imigranti, gara Keleti Budapesta, Ungaria_digi24_2 septembrie 2015 (2)

Grupuri de imigranţi au fost implicate în confruntări violente în centrul capitalei sârbe, Belgrad. O persoană a murit şi alte două au fost grav rănite, transmite Agerpres.

Imbranceli imigranti, gara Keleti Budapesta, Ungaria_digi24_2 septembrie 2015 (2)

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Interne sârb, au fost două ciocniri, ambele survenite într-o zonă din apropierea gării, unde migranții au ridicat o tabără. „Astăzi, pe strada Kamenicka din Belgrad a avut loc o confruntare între migranți în care au fost folosite cuțite. O persoană a murit în urma rănilor, în timp ce o alta a fost rănită și transportată la urgență”, se mai menționează în text.

Ulterior încă o persoană a fost rănită la cap și în zona abdomenului în urma unei alte confruntări.

Conform comunicatului menționat, până în prezent au fost arestați cinci migranți care au luat parte la aceste confruntări, asupra lor fiind găsite cuțite. Ministerul de Interne sârb nu precizează însă ce a provocat incidentele. Potrivit presei, cel care a murit este un afgan.

În urma închiderii rutei balcanice, folosite de migranții veniți mai ales din Orientul Mijlociu pentru a ajunge în vestul Europei, în Serbia au rămas blocați circa 6.000-7.000 de migranți, majoritatea fiind pakistanezi și afgani, care, spre deosebire de sirieni, de obicei nu primesc azil în statele Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri