Un supraviețuitor al atentatului din Londra s-a sinucis după cel din Manchester

Data actualizării: Data publicării:
77-bombing

Un bărbat care a fost rănit în atentatele de la Londra din 2005 a fost găsit mort în locuința sa, la câteva ore după atentatul din Manchester, la concertul cântăreței Ariana Grande, pe 22 mai.

Prietenii lui Tony Walter, în vârstă de 52 de ani, spun că bărbatul și-a luat singur viața deoarece „nu voia să trăiască într-o lume în care vor continua atacurile teroriste”.

Unul dintre prieteni chiar a întărit ideea că el ar putea fi a 23-a victimă a atacului din Manchester, scrie The Indepenent.

Se pare că recentul atentat din Manchester și cel de la Westminster, din luna martie, i-au declanșat bărbatului amintiri care l-au împins către acest gest. Colegii de muncă ai acestuia spun că, după atentatul din luna martie, el a venit la muncă abătut. După atacul de acum șapte zile, el nu s-a prezentat la muncă, iar colegii au alertat poliția.

Acum 12 ani, pe 7 iulie, Tony Walter se afla la doar câțiva metri de Mohammad Sidique Khan, atunci când acesta s-a aruncat în aer. Explozia a ucis șapte persoane și a rănit alte zeci.

Despre această experiență tragică, când șrapnelul bombei l-a atins, bărbatul a povestit că a simțit un fel de șoc electric. El a mai spus că a văzut un bărbat mort, iar trenul era rupt în două. A scăpat după ce conductorul l-a condus către capătul trenului.

Bomba care a explodat în 2005 la Edgware Road era doar una dintre cele patru care care au fost detonate în Londra în acea zi de 7 iulie, în urma cărora și-au pierdut viața 52 de persoane, iar peste 700 au fost rănite.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri