Ungaria, fără radiouri private cu acoperire naţională

Data actualizării: Data publicării:
Chancellor Angela Merkel Meets With Hungarian Prime Minister Viktor Orban
BERLIN, GERMANY - OCTOBER 11: Hungarian Prime Minister Viktor Orban speaks at a news conference in the German Federal Chancellory on October 11, 2012 in Berlin, Germany. Orban and German Chancellor Angela Merkel discussed Hungary's potential adoption of the European common currency. (Photo by Adam Berry/Getty Images)

Licenţa singurului post de radio privat cu acoperire naţională în Ungaria a expirat la sfârşitul săptămânii trecute. În aceste condiţii, doar patru radiouri de stat mai emit în toată țara, o situaţie fără precendent din anul 1991, potrivit budapestbeacon.com.

Chancellor Angela Merkel Meets With Hungarian Prime Minister Viktor Orban
Viktor Orban / FOTO: Gulliver/Getty Images

Licenţa Class FM, singurul post comercial cu acoperire naţională deţinut anterior de Lajos Simicska - un oligarh în exil, aflat în conflict cu premierul Viktor Orban – a expirat oficial duminică.

Class FM a fost cumpărat de Simicska acum şapte ani. Recent, Class FM a fost vândut către Michael McNutt, proprietarul Sláger Rádió, a cărui frecevenţă fusese încredinţată în 2009 chiar postului Class FM.

Noul proprietar al Class FM a dat în judecată CNA-ul din Ungaria şi, până la rezolvarea litigiului, nu se poate organiza o licitaţie pentru licenţa vacantă, explică budapestbeacon.com.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri