Uniunea Europeană, încă un pas spre militarizare

Data publicării:
militarizare ue

O Uniune Europeană post-Brexit va fi una militarizată, scriu jurnaliştii de la Financial Times care susţin că în discursul despre starea Uniunii, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, va propune crerea unei structuri permanente de coordonare militară.

În discuţii ar mai fi, potrivit aceleaşi surse, un comandament general comun care ar putea înlocui în timp cartierele generale naţionale, exerciţii şi proiecte militare comune, dar şi un buget comun pentru dezvoltare.

Nu este pentru prima dată când Jean Claude Juncker vorbeşte depre o armată comună fiind unul dintre cei mai mari susţinători ai proiectului. Tot el şi-ar dori, potrivit presei britanice ca acest comandament general să fie în Germania.

Discuţii despre o armată comună sunt încă de la înfiinţarea Uniunii, dar aceste planuri s-au lovit de opoziţia mai multor state. O dată cu ieşirea Marii Britanii din UE dispare însă şi cel mai mare adversar al planurilor militare comune, iar planurile Bruxellesului ar putea să prindă de această dată contur.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri