Unul dintre teroriștii de la Londra a apărut într-un documentar Channel 4

Data actualizării: Data publicării:
Police Attend Incident At London Bridge
Foto: Guliver /Getty Images

Unul dintre presupușii autori ai atentatului din Londra de sâmbătă noaptea a apărut într-un documentar despre jijhadiști realizat anul trecut de Channel 4, relatează the Daily Telegraph.

Police Attend Incident At London Bridge
Foto: Guliver /Getty Images

Bărbatul a fost filmat pentru documentarul „The Jihadis Next Door” (Jihadiștii de lângă noi) în timp ce participa la diferite evenimente alături cunoscuți predicatori islamiști.

Suspectul a lucrat pentru un operator londonez de transport, Transport for London (TfL) și la un restaurant fast-food KFC, potrivit vecinilor acestuia.

El ar fi încercat să meargă în Siria în 2015, pentru a se alătura jihadului, dar a fost convins de familie să rămână în Londra, mai ales că soția sa era însărcinată, mai relatează publicația britanică, citând o rudă a presupusului atacator.

În documentarul difuzat în ianuarie și filmat undercover, timp de un an, presupusul terorist a fost filmat la un eveniment alături de Mohammed Shamsuddin, un predicator care a avertizat că „steagul negru al Islamului va flutura asupra Downing Street”, și de Abu Haleema, acuzat că a radicalizat un elev britanic, condamnat apoi pentru că voia să decapiteze mai mulți ofițeri de poliție la un eveniment în Australia.

Poliția nu a făcut însă nicio legătură între Shamsuddin și Haleema, pe de o parte, și atacul de sâmbătă noaptea, pe de altă parte.

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 48 au fost rănite după ce trei atacatori au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuţite în zona Borough Market.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri