Vicepreședintele american, vizită în estul Europei

Data publicării:
Mike Pence se adreseaza republicanilor in cadrul unei conferinte de presa in Las Vegas.
Foto: Guliver/GettyImages

Vicepreședintele american Mike Pence urmează să se întâlnească duminică, în Estonia, cu liderii statelor baltice, la câteva zile după ce Senatul de la Washington a adoptat un proiect de lege care prevede sancțiuni împotriva Moscovei, tensionând relațiile dintre SUA și Rusia, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

2017 Munich Security Conference
Guliver/GettyImages

Mike Pence se va întâlni cu premierul eston Juri Ratas pentru a discuta despre chestiuni bilaterale, după care va avea o întrevedere cu președinții Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Cele trei țări baltice au graniță directă cu Rusia și sunt îngrijorate în legătură cu securitatea lor, în contextul în care conflictul din Ucraina continuă.

Ratas ar urma să ceară un sprijin militar suplimentar din partea Washingtonului pentru întărirea flancului estic al NATO. Este de așteptat să solicite ajutor american pentru apărarea aeriană, inclusiv prin desfășurare unor rachete antiaeriene în statele baltice, a relatat în această săptămână ziarul eston Eesti Paevaleht.

Pence se va opri apoi în Georgia, unde se va întâlni cu președintele Ghiorghi Margvelașvili și cu premierul Ghiorghi Kvirikașvili și va vizita trupele care participă la exercițiul Noble Partner condus de SUA.

Vicepreședintele american se va deplasa apoi în Muntenegru pentru a se întâlni cu președintele Filip Vujanovic și cu premierul Dusko Markovic, după care va lua parte la un summit cu lideri din Balcanii de Vest. El va reveni marți în SUA.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri