Victimele de la Bruxelles, comemorate și de români

Data publicării:
BRUXELLES PIATA BURSEI - GettyImages-516966596-2

Belgienii au ales să răspundă terorismului într-un mod surprinzator. Miercuri, la ora 22.00, în Piața Centrală din Bruxelles peste 2000 de persoane s-au adunat, oameni care au venit, au zăbovit câteva minute, au cântat, au aprins lumânări și s-au rugat pentru cei care au murit în atentate.

Printre cei din piaţă au fost şi câţiva studenţi români care au venit să-şi manifeste solidaritatea.

„Bruxelles e destul de mic, circulăm toți cu metroul. Puteam să fiu eu, un părinte, un prieten. Asta e cel mai șocant pentru mine când mă gândesc că trăiesc ca aici și ești în pericol oriunde” a declarat o tânără.

„Cred că nu suntem în siguranță nicăieri, cu teroriștii care circulă liber printre noi”, a spus altă româncă care a adăugat că cea mai bună soluție de răspuns în fața acestui atentat este „educația și să le arătăm că folosind forța nu rezolvă nimic”.

„Sincer vă spun, mie nu mi-e frică. Era inevitabil, având în vedere istoria lui. Dar e adevărat că poporul belgian simte o presiune, dar vom trece împreună peste. Important este să fim toți uniți, cei care stăm în Belgia și cei care stau în România și Europa, pentru că este o chestie care ne atinge pe toți”, a subliniat un alt român.

De altfel, printre cei din piaţă au fost şi musulmani care au venit să transmită că terorismul nu are nimic de-a face cu religia.

„Am venit aici ca să respingem ura, să cerem renunţarea la terorism şi să arătăm că terorismul nu are religie”, a declarat un musulman.

În jur de 40 dintre victimele atentatelor de la Bruxelles sunt străini, scrie presa belgiană.

Citiți și: 
Patru români răniţi în atentate. Teroriștii ISIS aveau bombele în valize. De ce Bruxelles?
Atentate la Bruxelles. Turcia acuză Belgia că i-a ignorat avertismentele
Atentatele de la Bruxelles | Mesajul lăsat de unul dintre teroriști 
C.T.Popescu: Așa ceva se poate întâmpla și pe Aeroportul Otopeni  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri