VIDEO. Fenomenele meteo extreme se extind în Europa

Data publicării:
grindinainundatii


Trei furtuni consecutive au lovit violent o regiune din centrul Belgiei. Din cauza ploilor torenţiale, mai multe râuri au ieşit din matcă, iar viitura, care a atins pe alocuri doi metri, a luat pe sus tot ce a întâlnit în cale. 

Sute de oameni au fost evacuaţi din locuinţe, în timp ce pompierii încearcă acum să scoată apa din subsolurile inundate. În plus, multe case au rămas fără curent electric, după ce stâlpii de electricitate s-au rupt. 

Inundaţii sunt şi în vestul Germaniei, după mai multe furtuni puternice. Cantitatea de precipitaţii căzută aici într-o singură zi a fost de cinci ori mai mare decât media înregistrată de-a lungul unei luni întregi, în condiţii normale. 

În Franţa, în apropierea oraşului Cannes, o mică localitate a fost acoperită de un strat de 15 centimetri de gheaţă. Străzile au fost acoperite de gheaţă timp de câteva ore, în plină vară, iar circulaţia maşinilor a fost îngreunată. O situaţie cel puţin ciudată, dat fiind că mica localitate este aproape de plajele însorite din sudul Franţei. 

Şi alte state europene au probleme din cauza ploilor. Este vorba despre Ungaria, Bulgaria, Slovenia şi Croaţia. Ministerul de Externe de la Bucureşti avertizează că în sud-vestul Ungariei este în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente, însoţite pe alocuri de grindină şi rafale de vânt de 60-80 de kilometri pe oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri