VIDEO. Incendiu puternic la cel mai mare depozit de armament din Ucraina. Mii de oameni evacuaţi

Data actualizării: Data publicării:
incendiu ucraina

Mii de oameni au fost evacuaţi din localitatea Balakleia, din regiunea Harkov (nord-estul ţării), după ce un incendiu masiv a izbucnit în cel mai mare depozit de muniţie din ţară, relatează News.ro, precizând că martori au auzit explozii. Autorităţile au evocat un act de sabotaj.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Majoritatea populaţiei din Balakleia a fost evacuată, a confirmat Departamentul pentru Apărare Civilă a administraţiei locale pentru RIA Novosti.

`Primul val de evacuări s-a încheiat, majoritatea populaţiei a fost evacuată cu autobuze. Acum autobuzele se întorc pentru a evacua restul. Specialiştii merg din casă în casă pentru a verifica cine rămâne”, a anunţat administraţia.

La această oră nu există informaţii privind eventuale victime.

O zonă de securitate a fost stabilită pe rază de şapte kilometri în jurul depozitului, a declarat un procuror militar ucrainean citat de RIA Novosti.

Anatoli Matios, procurorul militar şef al ţării, a scris pe Facebook că, potrivit datelor preliminare, incendiul a fost provocat de un act de sabotaj la ora locală şi a României 3. Flăcările au distrus puncte de depozitare a rachetelor şi artileriei.

Autorităţile au demarat o anchetă, iar serviciile de pază la frontieră au intensificat controalele în sud-estul ţării, în urma incidentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri