VIDEO. Inundații devastatoare în Serbia și Bosnia. Un om a murit înecat, iar un altul este dat dispărut

Data publicării:
inund

La doar trei luni după inundaţiile devastatoare din luna mai, centrul şi vestul Serbiei sunt din nou sub ape. Zeci de oameni au fost evacuaţi din calea viiturii, iar sute de case şi un spital au fost inundate. Mai multe localităţi sunt izolate după ce mai multe poduri au fost luate de apă.

Un bărbat de 65 de ani s-a înecat în subsolul casei sale după ce acesta a fost înghiţit de ape.

Prăpăd este şi în Bosnia. În numai 14 ore a plouat cât pentru trei zile. În unele zone cantitatea de precipitaţii depăşind 120 de litri pe metru pătrat.

Zeci de case şi drumuri, distruse de ape

În sudul Poloniei, furtuna a durat trei ore, dar cantitatea de ploaie a fost cât pentru trei zile. Râurile din zonă şi-au ieşit din matcă, iar torentele de apă şi aluviuni au făcut prăpăd în calea lor.

Pompierii şi echipele de intervenţii au acordat primul ajutor pentru sinistraţii din sudul ţării. Autorităţile urmează să evalueze pagubele şi să intervină pentru remedierea drumurilor şi podurilor distruse.

Situaţie critică şi în Canada, unde milioane de metri cubi de apă şi substanţe chimice au fost deversaţi în provincia Columbia Britanică, din lacul de decantare al unei mine de aur, după ploi torenţiale. Autorităţile au avertizat populaţia din regiune asupra pericolului pe care îl reprezintă amestecul toxic de arsenic, zinc, mercur şi fosfor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri