VIDEO. O echipă de jurnaliști de la Reuters, prinsă în confruntările dintre armată și rebelii din Ucraina

Data publicării:
ucraina

Echipa Reuters se afla la 15 kilometri de oraşul strategic Delbaţeve, când în jur au început să cadă mai multe obuze. Jurnaliştii cred că tirurile de mortiere au atins o conductă de gaz, de aici şi explozia puternică ce a urmat.

Prea puţin dornici să afle urmarea şi să-şi rişte viaţa inutil, ziariştii s-au grăbit să fugă de la locul exploziei. A urmat o cursă cu obstacole, printre carcasele maşinilor şi tehnica militară distrusă în lupte. Unul dintre membrii echipei a avut nevoie să fie dus de urgenţă la spital.

Păţania celor de la Reuters nu este deloc un caz singular. La Doneţk, în zona aeroportului, meseria de reporter rămâne la fel de periculoasă.

În aceste condiţii, speranţele locuitorilor din Donbas pentru o revenire măcar parţială la o viaţă normală sunt tot mai slabe.

Asaltul asupra orașului Debalțeve a început în ianuarie, iar rebelii susțin că au înconjurat aproape în totalitate unitățile ucrainene. „Ucrainenii sunt la 100 de metri de noi. Primele noastre unități au reușit să ajungă în Debalţeve, la periferia orașului”, spunea un rebel.

Jurnaliștii care relatează de la fața locului spun că în pădurile din preajma localității sunt deja tancuri şi blindate pregătite pentru asaltul final.

Autorităţile de la Washington anunță că rebelii primesc sprijinul armatei ruse, fapt negat însă de Moscova.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri