VIDEO. Românii care au speriat Europa în 2014

Data publicării:
politia romani italia

Şi în 2014, românii din Italia au fost subiectul unor ştiri despre furturi, tâlhării şi cerşetorie, subiecte tratate pe larg de televiziunile din peninsulă.

Camerele de supravegere ale unui magazin din Padova au surprins, în primvara lui 2014, patru români care se străduiau să spargă geamul uşii de la intrare. În cele din urmă au reuşit şi au furat tot ce le-a picat în mână. Până şi un automat de cafea.

Întâlnim grupuri organizate, ca acesta, care fură din magazine. Ţintesc mai mult casa de bani din magazin. Sunt niste indivizi care trăiesc intr- un mediu precar”, a spus Marco Cali, reprezentant al poliţiei din Padova.

Şi Carabinerii din Roma au rămas uimiţi de agilitatea hoţilor români. 16 spargeri, în cele mai importante centre comericiale, a dat o reţea bine organizată, al cărei stil de lucru era să taie gratiile metalice metalice cu un flex. La fiecare lovitură, hoţii reuşeau să dispară cu bunuri în valoare de zeci de mii de euro.

Aşa a început ştirea unei alte televiziuni italiene care anunţa prinderea unui grup de români specializat în tâlhării care aveau loc în zona bancomatelor. Şi de această dată, totul a fost surprins de camerele de supraveghere.

Metoda este extrem de simplă şi eficientă. Una dintre românce îi atrăgea atenţia persoanei care scotea bani din bancomat că i-a căzut ceva pe jos. Era, evident, o alarmă falsă, timp în care o altă româncă fura banii chiar din ATM.

Şi în Spania ştirile despre românii arestaţi au fost la ordinea zilei. Poliţia iberică a făcut mai multe percheziţi în zona Valenciei şi a Madridului şi a descoperit peste 200 de tone de curpu şi alte metale, furate de români. În Spania şi Italia trăiesc cele mai mari comunităţi de români, în total peste două milioane.

Autorităţile de la Bucureşti au trimis în ultimii ani sute de poliţişti care să-i ajute pe colegii lor din aceste ţări să reducă numărul infracţiunilor comise de români. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri