VIDEO. Tren intercity deraiat în Grecia: patru morţi

Data publicării:
tren in casa

Un tren intercity care făcea legătura între Atena și Salonic a deraiat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în nordul Greciei.  Patru pasageri au murit. Alţi cinci au fost grav răniţi, inclusiv conductorul, a anunţat duminică, într-un comunicat, compania feroviară de stat, relatează News.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Trenul, la bordul căruia se aflau 70 de pasageri, a ieşit de pe şine şi a intrat într-o casă din satul Adendro, la 40 de kilometri vest de Salonic.

„Stăteam pe verandă. Am văzut o lumină puternică şi am auzit o explozie teribilă”, a declarat pentru agenția AP Giorgos Mylonas, în vârstă de 78 de ani. „Apoi am văzut trenul intrând într-o casă (din apropiere) şi i-am auzit pe cei doi albanezi care locuiesc acolo strigând după ajutor”, a adăugat el.

Unul dintre locuitorii casei cu trei niveluri a declarat că el şi prietenul său au sărit de la balcon.

„Am auzit o explozie teribilă şi ne-am speriat foarte tare”, a declarat Mir, în vârstă de 26 de ani.

Locomotiva trenului a trecut prin casă, al cărei parter este spaţiu de depozitare. Casa se clatină acum.

Un oficial local, Mavroudis Mintsioudis, a declarat că „întreaga casă se sprijină acum pe tren, ceea ce arată cât de puternic a fost impactul”.

Salvatori, numeroase vehicule de pompieri şi  ambulanţe se aflau la faţa locului.

Poliţia nu lăsa pe nimeni să se apropie. Pompierii a adus un câine special dresat să caute între dărâmături.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri