Viktor Ianukovici vrea un rol în procesul de pace. Fostul preşedinte al Ucrainei a dat un interviu unei televiziuni din Rusia

Data publicării:
ianukovici interviu

La exact un an de la momentul în care a părăsit Ucraina, Viktor Ianukovici a dat un interviu unui post de televiziune din Rusia, ţară în care s-a refugiat. El a pledat pentru drepturile populaţiei rusofone din estul Ucrainei şi a susţinut că poate da o mână de ajutor la instaurarea păcii.

Dacă Dumnezeu mi-a salvat viaţa, dacă Dumnezeu îmi va acorda şansa să fac ceea ce oamenii au nevoie azi, să le protejez drepturile, o voi face cu toată puterea”, spune Viktor Ianukovici, fostul preşedinte al Ucrainei.

De la Kiev, actualul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, spune însă că Ucraina nu are nevoie de ajutorul fostului său preşedinte. Însă îl aşteptă cu un proces.

Vă pot spune că abia aşteptăm să îl vedem. Cu cât se întoarce mai repede, cu atât va fi mai bine pentru Ucraina. Nu sunt sigur că va fi mai bine pentru el. Abia aşteptăm să îl vedem, el poate conduce - în cel mai bun caz - o revoltă în închisoare”, a declarat Petro Poroşenko.

Liderul de la Kiev i-a acuzat din nou pe rebelii pro-ruşi că destabilizează întreaga ţară. Petro Poroşenko a vizitat mai mulţi soldaţi răniţi în conflictul din regiunea Donbas, într-un spital din oraşul Zaporoje.

În acest timp, în estul ţării a avut loc un schimb de prizonieri între armata ucraineană şi trupele rebelilor. 52 de combatanţi proruşi au fost eliberaţi în schimbul a 139 de militari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri