Viktor Orban denunţă un „imperiu condus de Bruxelles”

Data actualizării: Data publicării:
viktor orban - GettyImages - 16 oct 15 1
Foto: Guliver / GettyImages

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat luni, în deschiderea dezbaterii parlamentare a amendamentului constituţional împotriva oricăror eforturi viitoare ale UE de a muta refugiaţi, că acesta vizează dreptul statelor membre ale Uniunii de a se opune unui „imperiu condus de Bruxelles”, relatează The Associated Press, citat de News.ro.

Chancellor Angela Merkel Meets With Hungarian Prime Minister Viktor Orban
Foto: Guliver/GettyImages

Fiecare ţară are dreptul să-şi decidă singură soarta, a subliniat premierul conservator populist, care a denunţat o dorinţă de înlocuire a procesului democratic de luare a deciziilor cu o „direcţie biroctratică fără chip”.

Un referendum pe această temă a fost invalidat, pe 2 octombrie, din cauza unei slabe participări la consultare, însă 98% dintre alegătorii unguri care s-au prezentat la urne au susţinut poziţia Guvernului împotriva sistemului de distribuire a migranţilor adoptat de Uniunea Europeană.

Partidul xenofob Jobbik (extremă dreapta) susţine amendamentul „doarece multiculturalismul nu funcţionează”, iar socialiştii, cea mai importantă formaţiune de opoziţie, au anunţat că vor boicota acest proces.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri