Viktor Orban îi răspunde lui Victor Ponta, după ce premierul român a criticat Ungaria

Data publicării:
viktor orban -AFP Mediafax Foto-STR

Victor Ponta a declarat, într-o întâlnire avută, marţi, cu reprezentanţi ai presei străine, că poziţia Ungariei faţă de Rusia nu este doar un subiect de îngrijorare pentru România şi ar trebui să reprezinte un subiect de discuţie la nivel european.

„Nu vreau să vorbesc despre un vecin, dar cred că poziția Ungariei față de Rusia nu este doar un motiv de îngrijorare pentru România, ar trebui să fie un subiect de discutat la nivel european", a spus Ponta, citat de Reuters.

Anul trecut, Ungaria a atribuit companiei ruse Rosatom un proiect de construcție a două reactoare nucleare de câte 1.200 MW, finanțat parțial dintr-un credit rusesc, ceea ce a generat critici la adresa faptului că Ungaria este apropiată de Rusia în contextul conflictului din regiune.

Ministerul ungar de Externe spune că Budapesta a înregistrat efecte negative semnificative asupra economiei ungare, ca urmare a sancţiunilor la adresa Rusiei. De asemenea, citând date Eurostat, Budapesta a subliniat că, în pofida sancţiunilor şi a embargoului, România şi-a crescut exporturile către Rusia cu 5 procente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri