Viktor Orban: În România există o campanie împotriva politicienilor maghiari. Reacția MAE

Data publicării:
Viktor Orban GettyImages-493731476-3

 

Foto: Gulliver/ Getty Images  

ACTUALIZARE 21.17: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, referitor la declarațiile premierului ungar Viktor Orban, că justiți și lupta împotriva corupție din România este imparțială și rezultatele obținute sunt apreciate de UE. 

 „În România, ca în orice stat de drept, justiţia şi lupta împotriva corupţiei se realizează de o manieră imparţială şi cu rezultate apreciate de instituţiile europene. În consecinţă, deciziile instituţiilor competente din România nu pot fi puse sub semnul întrebării din acest punct de vedere”, a precizat MAE la solicitarea Digi 24. 


„Aşa cum văd eu lucrurile, în România, sub pretextul luptei împotriva corupţiei şi al apărării justiţiei, există de fapt o campanie politică împotriva politicienilor maghiari. Nu ne bucură să vedem acest lucru, bănuim că în joc nu este numai justiţia, ci înlăturarea liderilor politici ai minorităţii maghiare, motiv pentru care ne vom exprima împotriva acestei tendinţe la momentul şi cu greutatea potrivite”, a spus Viktor Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri