Violențe la Kiev. Protestatarii au ocupat primăria. 100 de persoane au fost rănite

Data publicării:
euromaidan facebook

Foto: Instagram/ Stas Tugolukov

Violențele de la Kiev vin în condiţiile în care peste 100.000 ucraineni au ieşit din nou stradă. Ei cer demisiile preşedintelui şi guvernului, după suspendarea negocierilor privind acordul de asociere dintre Ucraina şi Uniunea europeană.

De dimineaţă, guvernul a interzis orice manifestaţie în centrul Kievului, dar acest lucru nu a făcut decât să-i înfurie şi mai rău pe protestatarii pro-europeni. De-a lungul zilei s-au înregistrat mai multe incidente.

Mai întâi, câţiva tineri au început să spargă geamurile primăriei din Kiev. Manifestanţii pro-europeni spun că pagubele au fost făcute de indivizi trimişi special în piaţă, pentru a agita spiritele şi a provoca intervenţia forţelor de ordine.

Apoi, manifestanţii au încercat să treacă de cordonul de jandarmi şi să pătrundă în palatul prezidenţial, moment în care s-a produs şi intervenţia forţelor de ordine.

Opoziţia de la Kiev a anunţat că nu va renunţa la proteste, până când nu primeşte asigurări că ţara va urma calea europeană şi nu se va întoarce spre Rusia. Preşedintele Viktor Ianukovici a convocat o şedinţă de urgenţă cu membrii guvernului şi primarul Kievului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri