Vladimir Putin a semnat decretul de anexare a Crimeei

Data publicării:
putin -AFP Mediafax Foto-VLADIMIR RODIONOV

Preşedintele Vladimir Putin a justificat, săptămâna aceasta, alipirea Crimeei la Rusia ca pe o revenire justă a istoriei şi a lansat un atac violent la adresa Occidentului, pe care l-a acuzat că vrea să-i izoleze ţara, informează Mediafax. 

În inima şi conştiinţa oamenilor, Crimeea era şi rămâne parte integrantă a Rusiei. Pentru a înţelege această opţiune, este suficient să cunoşti istoria Crimeei, să ştii ce înseamnă Rusia pentru Crimeea şi Crimeea pentru Rusia”, a spus liderul de la Kremlin.  

Odată cu alipirea Crimeei la Federația Rusă, Nistrul devine linie de război pentru Federația Rusă, ceea ce înseamnă că au crescut riscurile pentru Republica Moldova.

Pentru Chișinău se deschid totodată și niște portițe neașteptate, însă, ca să profite de ele, trebuie să facă alegeri ferme, să nu mai fie „și cu ochii la slănina din pod, și cu sufletul în rai”, a declarat analistul Dan Dungaciu la Digi24. 

Pe de altă parte, vineri expiră și armistiţiul convenit la sfârşitul săptămânii trecute de Rusia şi Ucraina.

În baza acestuia, trupele ucrainene din Crimeea au rămas în baze, iar militarii ruşi nu au încercat să preia controlul asupra acestora.

Odată cu expirarea armistiţiului, soldaţii ucraineni vor fi nevoiţi să părăsească bazele sau să treacă de partea armatei ruse. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri