Vladimir Putin cere guvernului să reducă prețul la votcă

Data publicării:
Votca Rusia - GuliverGettyImages
FOTO: Getty Images

 

Russian Standard Vodka, una din cele mai populare băuturi în Rusia
(© Guliver/GettyImages)


Liderul de la Kremlin a cerut Guvernului Rusiei să reducă prețul la votcă. Economia Rusiei, care este afectată de sancțiunile occidentale – impuse după anexarea peninsulei Crimeea, în martie anul acesta, va fi afectată dacă prețurile la cea mai consumată băutură din țară cresc în continuare.

Vladimir Putin a declarat că prețurile ridicate la votcă încurajează consumul ilegal și duce la venituri mai mici la bugetul de stat, scrie BBC. În plus, președinte rus a adăugat că Guvernul trebuie să lupte mai eficient împotriva traficului de alcool.

Anul trecut, prețul minim - reglementat de guvern - pentru o jumătate de litru de votcă a crescut cu aproximativ 30%, până la 220 de ruble (aproximativ 4,1 dolari).

Potrivit unui studiu, 25% dintre bărbații din Rusia mor înainte să ajungă la vârsta de 55 de ani, iar alcoolul s-a dovedit a fi un factor important la decesele timpurii, menționează sursa citată.

În ultima perioadă, moneda Rusiei s-a depreciat constant din cauza scăderii prețului petrolului și a sancțiunilor impuse de țările occidentale, precum Statele Unite și cele din Uniunea Europeană. Rata anuală a inflației din Rusia se ridică la 9,4%. În acest context, un fost ministru de finanțe a declarat că Rusia va intra anul viitor în recesiune.

Citiți și:
Vladimir Putin: Occidentul încearcă să pună Ursul în lanț
Rubla s-a oprit din cădere. Cei mai bogaţi 20 de oameni din Rusia au pierdut 8 miliarde de euro în două zile
Criză financiară în Rusia. Băncile intră în colaps
Rușii fac haz de necaz: Criza este a noastră!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri