Vladimir Putin continuă războiul cu ONG-urile

Data publicării:
putin la microfon scortos

FOTO: kremlin.ru

„Legislația actuală rusă creează toate condițiile pentru o activitate transparentă și liberă a organizațiilor neguvernamentale. Dar noi nu vom permite niciodată ca acestea să fie utilizate în scopuri distructive, așa cum s-a întâmplat în Ucraina”, a spus Vladimir Putin.

Potrivit lui Putin, „structurile neonaziste, naţionaliste şi combatante, devenite principala forţă de atac a loviturii de stat anticonstituţionale, au fost finanţate în mare parte din străinătate prin ONG-uri" în Ucraina.

Liderul de la Kremlin a acuzat în repetate rânduri statele occidentale că se folosesc de ONG-uri pentru a influenţa politica din Rusia, aşa că, anul trecut a cerut ca toate fundaţiile care primesc fonduri din străinătate să fie considerate agenţii străine şi supuse unui control financiar strict.

La reuniunea FSB (serviciul federal de securitate, fostul KGB - n.r.) de luni, preşedintele rus a declarat că anul trecut au fost demascate 46 de cadre care lucrau pentru serviciile de informaţii străine, precum şi 258 de agenţi, graţie activității organismelor de securitate ruse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri