Vladimir Putin: „Dacă vreau, iau Kievul în două săptămâni”

Data publicării:
putin ameninta - kremlin.ru

 

ACTUALIZARE 12.06. Kremlinul a denunţat publicarea, în presa italiană ,a afirmaţiilor „scoase din context" ale lui Vladimir Putin”. „Este dincolo de practicile diplomatice, dacă aşa s-a întâmplat. Nu este de nivelul unei personalităţi politice serioase. Cred că aceste citate au fost scoase din context şi aveau o semnificaţie total diferită”, a spus Iuri Uşakov, consilier al Kremlinului pe probleme de politică externă.  


Vladimir Putin, care a reiterat că nu există militari ruşi în Ucraina, în pofida dovezilor contrare ale conducerii ucrainene, a fost sfidător în ultimele zile cu privire la dreptul Moscovei de a-şi proteja interesele în ţară.

Cotidianul italian La Repubblica a relatat că, într-o conversaţie cu Barroso, Putin a remarcat: „Dacă vreau, iau Kievul în două săptămâni”.

Comentariile sale, relatate de Barroso colegilor la summitul UE de săptămâna trecută, au apărut în timp ce NATO intenţionează să construiască o nouă forţă de reacţie rapidă de până la 4.000 de militari care să poată ajunge în Europa de Est în 48 de ore pentru a răspunde unei posibile agresiuni ruseşti.

Liderul rus a fost la fel agresiv şi atunci când a fost întrebat de un reporter al BBC dacă „regretă crimele din Ucraina”. Încercând să se apere, a replicat în rusă.

„Care este scopul şi sensul operaţiunii militare din prezent din est? Şi ce a determinat escaladarea activităţilor lor. Ele au fost determinate de faptul că trupele ucrainene asediază zone civile şi trag direct în zone rezidenţiale. Aceasta este ceea ce multe state, inclusiv în Europa, preferă să nu observe, din nefericire”, a spus preşedintele rus, potrivit sursei citate.

Preşedintele Rusiei a fost clar iritat de confruntare, oprindu-l pe translator în mijlocul propoziţiei la un moment dat, pentru a-i răspunde reporterului direct în engleză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri