Vladimir Voronin nu crede că scenariul din Crimeea s-ar putea repeta și în cazul Transnistriei

Data publicării:
vladimir voronin - mfax-3

FOTO: MEDIAFAX

„Episodul din Crimeea nu se va repeta în Transnistria. Sunt diferențe între Crimeea și Transnistria. Acolo locuitorii au decis prin referendum, nu altfel. Nu se compară un caz cu altul, sunt diferențe în istorie, multe procese au avut loc până acum și au loc și în prezent. Nu se ia așa decizii automat. Dacă a trecut în Crimeea, nu înseamnă că va trece și în cazul Transnistriei. Așa ceva nu susțin și nu voi susține niciodată”, a declarat fostul președinte al Republicii Moldova.

El a spus că la toate întrevederile pe care le-a avut cu Vladimir Putin, președintele Federației Ruse l-a asigurat că respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Liderul PCRM mai spune că vinovat de soarta Crimeei se face fostul președinte rus Boris Elțîn, care ar fi semnat un Acord cu privire la peninsulă în timp ce se afla în stare de ebrietate. „Atunci, la acel moment trebuia să fie hotărâtă problema Crimeei”, consideră liderul comunist.

Liderul transnistrean Evgheni Şevciuk se află într-o vizită la Moscova, în contextul în care Guvernul rus examinează, joi, într-o reuniune specială, situaţia din regiunea transnistreană, după ce Tiraspolul a cerut Rusiei să examineze posibilitatea anexării Transnistriei la Federaţia Rusă, după modelul Crimeei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri