Voronin: Prin Iași-Ungheni nu pot veni gaze din România. Eu l-am provocat pe Băsescu să construim așa gazoduct!

Data publicării:
voronin-Mediafax Foto-Radu Stefan

FOTO: MEDIAFAX

Liderul comuniștilor moldoveni susține că gazoductul până în Ungheni a fost făcut din banii Gazprom, direcționat numai în sensul exportului către România, relatează UNIMEDIA, care citează declarații făcute de fostul președinte în emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune. (vezi VIDEO)

„Eu l-am provocat pe Băsescu să construim așa gazoduct. (...) Nouă nu ne ajungea potențialul de a gazifica Ungheniul și Fălești. Nu se ajungea capacitatea și ne-am adresat la Gazprom, care au spus că ar putea finanța gazoductul Bălți-Fălești-Ungheni, dacă ar fi posibilitatea de export. L-am convins pe Băsescu, care a fost de acord. Am construit gazoductul până la Ungheni, iar ei după ce noi am plecat l-au construit la Iași. Niciodată nu va fi gaz de la români în acest gazoduct! Dacă va fi atunci va fi de la noi către români”, a declarat Voronin.

Subsidiara Gazprom din Moldova a „ucis” conducta Iași-Ungheni, scrie presa de peste Prut

Gazoductul Iași-Ungheni a fost lansat oficial de către premierii Victor Ponta și Iurie Leancă, de Ziua Independenței, la 27 august, însă deocamdată prin conductă nu este livrat gaz din România către Republica Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri