Vreme extremă în Bulgaria. Este cod portocaliu de ploi abundente în sudul ţării

Data publicării:
bulgaria 2

Plouă neîntrerupt de câteva zile în sudul Bulgariei şi mai multe râuri au ieşit din matcă. Viitura a lovit fără milă şi sute de case au fost inundate. În unele cazuri, oamenii au găsit refugiu în podurile caselor sau pe acoperişuri.

Pentru persoanele în vârstă este cel mai greu pentru că ele nu se pot deplasa.

Autorităţile au trimis în zonele afectate sute de pompieri şi poliţişti, iar operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare.

Meteorologii au avertizat că dezastrul va continua pentru că în regiunile Smolian şi Iambol este cod portocaliu de precipitaţii. Ceva mai bine va fi în zone precum Blagoevgrad, Plovdiv, Stara Zagora şi Sliven unde intră în vigoare un cod galben de ploi şi vânt.

Tot un cod galben, dar pentru zăpadă, a fost emis pentru regiunea capitalei Sofia, pentru Vidin, Montana, Vratsa, Gabrovo, Veliko Tarnovo şi Razggrad.

Acesta este al doilea val de frig din Bulgaria din acest an.

Viscolul a pus stăpânire pe nordul ţării la sfârşitul lunii octombrie. Prima zăpadă a dat peste cap traficul şi a lăsat fără curent electric zeci de mii de locuinţe. Circulaţia pe mai multe drumuri de munte a fost restricţionată, iar portul din Varna a fost închis din cauza vântului puternic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri