Vreme rea în Europa. Valurile Mării Baltice au ajuns la şase metri

Data publicării:
polonia

Probleme sunt şi în centrul Europei. Polonia este afectată de un val de ger, cu minus 25 de grade Celsius. În Italia a nins masiv în jumătatea de nord a ţării, iar Germania se confruntă atât cu ninsori abundente, cât şi cu inundaţii de amploare. Ministerul de Externe de la Bucureşti atrage atenţia că vremea e rea şi în Danemarca, Suedia şi Croaţia.

În Polonia vecină, un autocar care venea din Cehia s-a răsturnat din cauza poleiului de pe drum şi a vântului care bătea şi cu 80 de kilometri pe oră. Cinci pasageri şi şoferul au fost răniţi. Si tot în sudul ţării, un om a murit după ce autoutilitara pe care o conducea a ieşit de pe drum, tot din cauza unei rafale puternice. De asemenea, căderile masive de zăpadă au lăsat în mii de oameni fără curent electric.

În schimb, în zonele de coastă din nordul Poloniei, zăpada a fost înlocuită cu ploi abundente şi furtuni. Valurile Mării Baltice au ajuns în unele locuri şi la şase metri. Mai multe localităţi din zonele de coastă au fost inundate.

În plină iarnă, şi nordul Germaniei luptă cu inundaţiile. La Wismar, pe malul Mării Baltice, din cauza vântului puternic din larg, apa mării a pătruns pe străzi şi nivelul ei a crescut peste aştepări.

Dacă jumătatea nordică a Germaniei trebuie să facă faţă inundaţiilor, în sud a nins masiv în zona Alpilor. Şi aici sunt aşteptate temperaturi de minus 20 de grade Celsius.

Şi la sud de Alpi se resimt puternic efectele valului de aer polar venit dinspre Siberia. În Italia, meteorologii au avertizat că temperaturile vor scădea brusc, iar ninsori abundente se vor înregistra până în sud, în Sicilia. Deja a nins în centrul peninsulei, la Amatrice şi în alte localităţi din zona afectată de cutremurele de anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri