Zbor transoceanic, deturnat cu un laser

Data publicării:
avion getty-1

Avionul companiei Virgin Atlantic avea la bord 252 de pasageri şi 15 membri ai echipajului. A decolat de pe aeroportul Heathrow din Londra duminică seară şi urma să ajungă la New York. După numai 10 minute, pilotul a cerut turnului de control persmiunea de a se întoarce.

Convorbire Echipaj -Turnul de Control: "Avem o problemă medicală cu unul dintre piloţi, după un incident cu o rază laser după decolare. Ne vom întoarce pe Heathrow."

Poliţia a deschis o anchetă pentru a da de urmele celui care a făcut gestul iresponsabil.

Compania Virgin Atlantic a anunţat că decizia de întoarcere pe aeroport a fost o măsură de precauţie. Siguranţa pasagerilor şi a echipajului este principala prioritate. Compania şi-a cerut scuze pentru neplăcerile create. Pasagerii au fost cazaţi peste noapte la hotelurile de lângă aeroport”, a relatat BBC.

Astfel de incidente au devenit extrem de frecvente în Regatul Unit. În 2014, autoritatea aviatică a raportat peste 1.400 de cazuri în care piloţii au fost deranjaţi cu dispozitive laser de la sol. Şi mai grav este că autorii acestor glume iresponsabile folosesc dispozitive tot mai performante, apropiate de cele militare.

Din cauza unui astfel de laser, anul trecut un pilot a suferit leziuni oculare grave, în timp ce ateriza pe Heathrow.

În Statele Unite, într-o singură noapte din noiembrie anul trecut, s-au înregistrat 20 de incidente cu raze laser îndreptate spre avioane în zbor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri