Zeci de români protestează la Londra, nemulţumiţi de documentarul „Vin românii!”

Data publicării:
protest romani londra

La rândul său, Ministerul de Externe a reacţionat şi a trimis o scrisoare către producătorii emisiunii, care au răspuns că reportajele nu-şi propun să fie discriminatorii, ci vor să reflecte experiențe ale cetățenilor români în Regat.

Documentarul de pe Channel 4 prezintă poveştile mai multor români care îşi spun singuri povestea, iar personajele sunt oameni care trăiesc în mizerie, de pe o zi pe alta.

Românii, denigrați într-un reportaj difuzat în Marea Britanie. Reacția ambasadorului Ion Jinga

Iris Radulian, o româncă stabilită la Londra, a explicat că oamenii au ieşit în stradă pentru că se consideră jigniţi de imaginea pe care o transmite documentarul în legătură cu românii din Marea Britanie. „S-au adunat foarte mulţi români, mulţi sunt încă pe drum. Vremea nu ţine cu noi, e frig şi plouă, însă noi ieşim în stradă pentru că nu ne place, ne considerăm jigniţi, suntem supăraţi pentru modul în care am fost trataţi la acest post de televiziune”, a spus Iris Radulian.

Românca a explicat că protestul este unul mut şi că oamenii au venit în faţa Channel 4 purtând steaguri şi pancarte.

„Noi deja am început producţia unui film, ca să contracarăm imaginea care s-a format asupra noastră. Simţim că suntem trataţi ca nişte cetăţeni de mâna a doua a Europei şi ne deranjează”, a mai spus Iris Radulian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri