Un alt ambasador rus, al șaselea în mai puțin de un an, a murit

Data actualizării: Data publicării:
DH9ogUbXsAQUfHd

Al șaselea diplomat rus care moare subit din noiembrie 2016 și până în prezent, titrează cotidianul israelian Haartez. Publicația face referire la șeful consulatului rus în Sudan, Mirgayas Shirinsky, care a fost găsit, miercuri, fără viață în piscina locuinței lui din capitala Khartoum.

DH9ogUbXsAQUfHd
Mirgayas Shirinsky

Într-o declarație de presă, citată de către agenția de stat SUNA, autoritățile sudaneze au confirmat moartea diplomatului și au prezentat condoleanțe guvernului rus, nepublicând însă niciun amănunt despre împrejurările în care a survenit moartea ambasadorului.  

Ministerul Afacerilor Extrene din Rusia a făcut anunțul privind moartea lui Shirinsky pe Facebook. Potrivit secretarului de presă al instituției, ipoteza care se ia în calcul este cea a unei morți provocate de atac un atac de cord sau de un accident vascular cerebral, transmite The Moscow Times.

În vârstă de 60 de ani, Mirgayas Shirinsky, a lucrat în diplomație din 1977, fiind numit ambasador al Sudanului în 2013, după ce anterior lucrase în misiunile diplomatice ale Rusiei din Yemen, Arabia Saudită și Rwanda.

Shirinsky este al șaselea diplomat rus care decedează în mai puțin de un an. Primul a fost Serghei Krikov, în vârstă de 63 de ani, găsit mort pe podeaua consulatului rus din New York, după o lovitură în zona capului. Moartea lui Krikov a survenit chiar în ziua alegerilor prezidențiale din SUA.

La puțin timp, ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a decedat la spital după ce a fost împuşcat într-o galerie de artă din metropola Ankara. Diplomatul se afla la o expoziţie de fotografii din Ankara, unde ţinea un discurs, în momentul în care a fost atacat. Atacatorul a strigat „Allahu Akhbar" şi a spus că ambasadorul Rusiei trebuia să plătească pentru Alep.  

În aceeași zi în care Karlov a fost ucis, în Rusia, Petr Polshikov, un alt diplomat rus, avea să fie ucis în casa lui din Moscova.

În Atena, ambasadorul Rusiei în Grecia, Andrei Malanin, a fost găsit mort pe podeaua din baia apartamentului său. Câteva săptămâni mai târziu, consulul Rusiei în India, Alexander Kadakin, a murit după ce s-ar fi simțit foarte rău. Cauza morții, prezentată oficial de autoritățile de la Moscova, a fost insuficiența cardiacă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri