Un grup anti-imigrație a confundat scaunele goale din autobuz cu femei musulmane

Data publicării:
scaune de autobuz in norvegia

O fotografie care părea să înfățișeze șase femei musulmane acoperite cu burka, într-un autobuz din Norvegia, a stârnit dezbateri aprinse într-un grup privat anti-imigrație, intitulat “Fedrelandet viktigst” sau „Patria pe primul loc, relatează The Washington Post

Norvegia a avut parte, în ultimii ani, de un aflux considerabil de imigranți musulmani, iar deciziile unor țări precum Belgia sau Franța de a interzice purtarea vălului islamic pe stradă au stârnit discuții aprinse și printre norvegieni.

Aripa dreaptă din Norvegia a propus recent un proiect de lege care ar urma să interzică vălul islamic, ca o măsură de securitate sporită. Norvegia ar putea deveni astfel prima țară scandinavă care introduce o astfel de lege.

Fotografia de mai jos a fost postată pe un grup anti-imigrație privat din Norvegia, iar zeci de membri au confundat scaunele goale dintr-un autobuz cu niște femei musulmane acoperite de burka. Astfel, peste 100 de persoane au lăsat comentarii alarmate la imaginea respectivă precum „Arată înfricoșător, ar trebui interzis vălul islamic”, „Este tragic”, „Nu poți ști niciodată cine se ascunde sub văl. Ar putea fi teroriști înarmați”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Johan Slattavik, cel care a postat inițial imaginea pe grup, susține că se plictisea într-o seară și a vrut să le joace o festă membrilor grupului respectiv: „Am pus poza să văd ce se întâmplă. M-am distrat copios, în cele din urmă”. Imaginea fusese postată împreună cu un comentariu neutru: „Ce cred oamenii despre acest lucru?”.

Fotografia a devenit virală când a fost repostată, dezvăluind că, de fapt, în imagine sunt doar niște scaune goale: „Ce se întâmplă când o imagine cu niște scaune goale de autobuz este postată pe un grup dezgustător și tuturor li se pare că au în față niște femei acoperite de buruka?”, a scris un utilizator pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri