Un homosexual chinez a câștigat procesul împotriva spitalului de psihiatrie care l-a supus la o „terapie de conversie forțată”

Data actualizării: Data publicării:
hqdefault

Un chinez homosexual a câștigat procesul împotriva unui spital de psihiatrie care l-a obligat la „terapie de conversie forțată”.

Un tribunal din Zhumadian, provincia Henan, a ordonat unui spital de psihiatrie din oraș să-i prezinte scuze public în ziarele locale și să-i plătească bărbatului în vârstă de 38 de ani despăgubiri de 5.000 de yuani, potrivit The Guardian.

Bărbatul a fost internat cu forța, în 2015, la psihiatrie de către soția și rudele sale, fiind diagnosticat cu „tulburări de preferință sexuală”, se arată în documentele prezentate de instanța judecătorească. Pe durata internării, care a durat nouăsprezece zile, acesta a fost obligat să îngurgiteze medicamente și să accepte tratamentul injectabil.

China a eliminat homosexualitatea de pe lista bolilor mintale recunoscute cu mai mult de un deceniu în urmă, însă exemplele de familii care își internează rudele pentru „terapii de conversie” au o incidență mare.

Activiștii pentru drepturile comunității LGBT susțin că acest caz marchează prima victorie la adresa unei instituții psihiatrice de stat care folosește o terapie obligatorie împotriva voinței unui pacient.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri